Visum Turkije kopen – online bestellen en met ideal kopen

Visum voor Turkije kopen en bestellen online

In samenwerking met e-visums.nl bieden wij sinds kort een visumaanvraag dienst aan in uw eigen taal. Selecteer hieronder uw aankomst datum voor Turkije en druk op “Verder” om de toeristenvisum aanvraag te starten via onze visumsite (Visum Turkije Kopen).Aankomstdatum TurkijeEen visum heb je bij sommige landen nodig om er naar binnen te mogen. Zo heb je bijvoorbeeld een visum waarmee je een aantal maanden in een land mag verblijven. Na die tijd moet je het land weer verlaten. Daarbij komen nog allerlei regels zoals dat je niet mag werken met een vakantievisum, en dus een werkvisum aan moet vragen. In het ene land is dit strenger dan in het andere. Het aanvragen van een visum kan soms lastig zijn. Turkije is een land waarbij een visum aangevraagd moet worden, maar dat gaat voortaan anders dan mensen eerder gewend waren.

Een Turks e-visum, wat is dat?
Een e-visum is eigenlijk niets anders dan een elektronisch visum (Turks visum) dat je online moet regelen. Dit is echter niet gewoon, want bij een visum voor een ander land, moet dit nog wel allemaal schriftelijk. Het visum moet dan door de persoon zelf worden opgehaald in Den Haag, en dat is voor sommige mensen lastig. Mensen die bijvoorbeeld in Groningen wonen, moeten hiervoor een lange reis afleggen om vervolgens weer terug te gaan. In dat geval is het aanvragen van je visum online natuurlijk veel gemakkelijker, kost veel tijd en het gaat sneller.

Turks visum
Tegenwoordig is op vakantie gaan naar Turkije niet meer mogelijk zonder dit visum dat je online moet regelen. Het is mogelijk om de aanvraag te doen met behulp van onze Visumcentrale. Je betaalt hiervoor nog wat extra voor de iDeal kosten en service kosten, maar je hebt wel een aantal voordelen ten opzichte van wanneer je dit niet doet met onze visumdienst. Allereerst zorgen wij ervoor dat het invulformulier in het Nederlands is. Sommige mensen kunnen niet perfect Engels, terwijl een formulier natuurlijk wel goed en duidelijk ingevuld moet worden. Nederlands is dan vele malen handiger. Je kunt op een veilige manier betalen, namelijk met iDeal (en Bancontact voor Belgen). Ten slotte zul je niet te maken krijgen met vervelende lange wachtrijen op het vliegveld wanneer je hier aankomt. Laat je vakantie zo snel mogelijk beginnen! Eerder moest het visum via de ambassade worden aangevraagd, maar nu moet dit via een Turkse website. Dit kost 20 dollar per persoon voor een visum en daar kunt u enkel met creditcard betalen.

Veilig betalen met iDeal
Wanneer je online iets koopt, wil je natuurlijk dat dit allemaal veilig gebeurt. Zo bestaan er veel websites die niet betrouwbaar zijn, maar zijn er ook onveilige manieren van betalen. Als je niet veilig betaalt, is de kans groot dat je rekening leeggehaald kan worden door criminelen, en dat is natuurlijk niet wat je wil. Dat is dan ook de reden dat er voor het e-visum betaald kan worden met iDeal. Deze manier wordt gebruikt door ontzettend veel webwinkels en andere bedrijven waarbij je online moet betalen. iDeal is veilig en gemakkelijk. Daarbij is het met vrijwel iedere bank mogelijk om met iDeal te betalen. Bij ING heb je alleen je inlognaam, wachtwoord en TAN-code nodig, en klaar is je betaling! Met Rabobank heb je even je Raboreader nodig maar ook dat is alweer snel geregeld. Als je betaalt met iDeal, ben je goed beschermd, en dat is erg belangrijk wanneer je online transacties maakt. Via Visum Turkije Ideal kun je ook snel en visum bemachtigen (Toeristenvisum). Een visum turkije voor 15 euro is niet meer mogelijk sinds vorig jaar.

Hoe werkte het voor het e-visum?
Iedereen die Turkije in wil, moet een visum regelen. Heb je dit niet? Dan kom je het land simpel gezegd niet in. Voor het e-visum, bestond er echter een andere manier die ook op dit moment nog mogelijk is. Het is de bedoeling dat het e-visum ingevoerd zal worden waardoor de andere manier niet meer mogelijk is, maar op dit moment is dat nog niet helemaal doorgevoerd. Eerder hoefde je niets te regelen wat betreft het visum voor je op reis ging. Je kwam aan in Turkije, en moest ter plekke op het vliegveld een visum regelen. Dit ging erg gemakkelijk. Contant betalen en je had het visum binnen. Deze manier blijkt echter niet helemaal goed te zijn, waardoor het nodig was om het te veranderen. Het enige nadeel van het e-visum, is dat je deze dus vooraf moet regelen. Het is mogelijk om het op het vliegveld te regelen, maar de kans zit er dik in dat je hier lang in de rij moet staan, terwijl het vooraf regelen helemaal niet veel tijd en moeite kost. Ook is het goedkoper om je e-visum van tevoren al te regelen dan wanneer je op het vliegveld bent. Vergeet niet dat je paspoort tot 60 dagen na het verloop van het visum geldig moet zijn. Als dat niet het geval is, mag je ook het land niet in. Kijk dus niet een dag voor de reis of je paspoort nog wel lang genoeg geldig is. Het aanvragen van een paspoort duurt ongeveer een week, dus houd hiermee rekening. Ga goed voorbereid op reis en check een tijd van tevoren of alles in orde is met jouw paspoort of identiteitskaart.

Algemene informatie over het visum
Nog even kort op een rijtje wat je moet weten over het visum voor Turkije. Allereerst kan je op dit moment geen visum meer kopen bij aankomst voor € 25,- of 15 euro (was alleen te betalen met contant geld). Vergeet niet dat een e-visum gemakkelijker en sneller is om te regelen online, en bovendien is het zo dat het e-visum nu de enige manier is om Turkije binnen te komen. Het aanvragen van het Turkse visum doe je online waarbij je veilig kunt betalen. Eerder kon het visum worden aangevraagd via de ANWB en de Turkse ambassade, maar beide zijn op dit moment niet meer mogelijk. Al met al: kies voor het Evisum online want het is verplicht wanneer u naar Turkije reist!

Regels voor het e-visum
Er zijn een aantal regels om je aan te houden als het gaat om het Turks visum. Allereerst moet je paspoort nog zes maanden geldig zijn en moet je minimaal een lege visumpagina hebben in het paspoort. Verder is het van belang dat je bewijs hebt waar je heen gaat en wanneer je het land weer uitgaat. Dit worden de doorreis- of retourtickets genoemd. Hiervan kun je een kopie maken. Uiteraard heb je ook een verblijfplaats en ook deze heb je nodig voor de aanvraag van het e-visum. Je hebt het bewijs nodig dat je een hotel of een andere verblijfplaats gereserveerd hebt. Ten slotte heb je documenten nodig wanneer je nog verder reist. Als je van plan bent om nog naar andere bestemmingen te gaan, dien je dit ook te melden bij de aanvraag van het e-visum voor Turkije. Ga dus goed bij jezelf na of je aan alle regels voldoet.

Al met al lijkt het er misschien op alsof het veel gedoe is om dit visum te regelen, maar dat valt reuze mee. Je zal er geen uren mee bezig zijn, en Turkije is het absoluut waard om een beetje moeite in te steken. In Turkije kun je genieten van het prachtige weer en zijn er veel mensen die ervoor kiezen om naar het strand te gaan. In de zomer kan het er behoorlijk heet worden, dus voor mensen die slecht tegen hitte kunnen, is het een aanrader om naar Turkije te gaan in april of mei. Dan is het nog steeds prachtig weer, maar net even wat koeler. Turkije heeft natuurlijk veel meer dan lekker weer en mooie stranden. Qua bezienswaardigheden hoef je je nooit te vervelen. Istanbul is natuurlijk een stad die je gezien moet hebben wanneer je naar Turkije gaat. Je kunt hier rekenen op luxe en hoewel sommige mensen soms denken dat het niet helemaal ontwikkeld is, is dat zeker niet waar. Istanbul is een bijzondere stad waar je kunt genieten van prachtige oude straatjes, maar waar je ook terecht kunt als je graag wil verblijven in een luxe hotel met zwembad bijvoorbeeld. Verder heeft de Turkse cultuur nog veel meer om van te genieten. Denk aan het heerlijke eten! Al met al is Turkije een perfecte vakantieplek en is het regelen van een visum nu lekker makkelijk en ook nog eens helemaal veilig en betrouwbaar!

Start hier uw visum aanvraag!